Kata kata Bahasa Jawa Cinta, Romantis & Lucu | Lengkap Dengan Gambar

Kata kata Bahasa Jawa – Hai temen-temen, bagaimana kabarnya hari ini? Semoga tetap sehat jasmani dan rohani yah. Oke temen-temen, karena saya orang jawa, pada kesempatan kali ini saya akan sedikit berbagi info tentang beberapa kata kata bahasa jawa.

Tapi gini masalahnya, tidak semua bahasa jawa itukan sama yah, jadi pada artikel kali ini saya akan menyajikan kata kata bahasa jawa menurut daerah saya saja temen-temen. Walaupun begitu, insyaallah kalo kalian asli jawa, saya yakin kalian akan bisa menterjemahkannya kok, beneran deh

Langsung saja, berikut ini beberapa kata kata bahasa jawa yang keren-keren. Oiya, jangan lupa yah untuk baca artikel-artikel yang lainnya, pastinya juga nggak kalah keren. Berikut kata kata bahasa jawa menurut versi saya.

Artikel Terkait :500+ Kumpulan Kata kata Motivasi (Belajar, Kehidupan, Sukses & Islami)

Selamat Membaca!!

Kata kata Bahasa Jawa Lucu

“Nek cewek lagi muring-muring ora usah mbok takoni kenopo? Cukup langsung rangkulen terus ambungen batuke terus bisikono “I Love U” mengko lak langsung lulut maneh”

“Yen tak sayang sorote mripatmu, ketoke kowe nembung utang mahku”

“Cewek mah ngono, cowoke ngeke’I love ng postingan IG cewek liyo langsung nuduh seng ora-ora, selingkuhan, senengan, gebetanelah dll”

“Gek utang neng konco wae rung dibayar, kok gayane arep mbahagiake anekke uwong, situ ora ndue isin?”

“Bojo ki asline awet sing elek, mergo ayu ki paling banter 20 wes ilang ayune. Lha bojo elek, sampek tuek yo tetep elek”

“Percoyo’o nek pacarmu ora gelem masang fotomu, mungkin cae isin karo raimu”

“Malem minggu neng kamar dewean, koyo semongko glundang-glundung dewe”

“Balikan karo mantai iku podo karo mangan jangan terong nget-ngetan ora ono sedepe blas”

“Seng perlu diingat, wong lanang sing bener-bener setia iku mung nyimpen siji jeneng wong wedok ng njero atine. Mergo jeneng wong wedok liyane bakal disimpen neng njero hapene”

“Panen brambang wadae dobong, kadong sayang digondol uwong”

“Dioyak o koyo ngopo nek pancen bocahe ora seneng ojo dipekso ndes, ngono kok nyalahke bocahe, kudune koe ki nyalahke awakmu dewe! Salahe nekat”

“Sakjane aku yo iso dolang neng mall macak mbois nongkrong neng kafe, tapi aku emoh, mengko ndak diarani akeh duite”

“Iso dititeni bocah pekok mesti akeh kancane”

“Witing tresno jalaran seko sering dijak dolan rono-rono”

“Heran wae karo cewe Kaman saiki, seng bales chat suwi banget padahal bek tiap ketemu kerjaane nyekeli hape terus”

“Mesti ono wong seng mbok arepke ben supuyo ndelok setiap koe gae Historymu”

“Pengen nyileh mesin waktu wek e doraemon, arep ndelok nang masa depan, kowe jodoku opo udu”

“Ojo ngeyek dangduters iku wong ndeso, titeni wae nek koe rabi mbesok paling yo disetelke ndangdut karo tukang sound sewaanmu”

Artikel Terkait : 500+ Kata kata Islami (Nasehat, Cinta, Motivasi & Jomblo)

Kata kata Bahasa Jawa

“Ojo nganti kenangan dadi alasan ngerusak masa depan”

“Senajan sengsoro nanging ojo iri karo duwene wong liyo”

“Mending aku mundur tinimbang aku ajur mergo sing tak oyak terlalu duwur”

“Kowe ngomong impianku terlalu gede, nanging aku ngeros omonganmu sing terlalu cilik”

“Cukup nyawang kowe sing tak sayang roso kangen iki langsung ilang”

“Saben dino kegawa mimpi tapi durung biso nduweni”

“Ora ono uwong mulyo tanpo urip rekoso”

“Kadang lathi bisa gawe lara ati”

“Kowe pancen manis nek kowe ora egois”

“Perjuangan ora bakal gawe roso kelangan nek dilakono kanthi tenanan”

“Wes tau kelangan, dadi wedi balikan karo mantan”

“Cukup sing sederhana ora kudu istimewa senajan neng donya amung sementara”

“Trimo meneng ora usah sepaneng mending di gawe seneng-seneng”

“Ojo gawe tresno nek akhire mung ditinggal lunga”

“Roso tresno ora mandang rupo lan bondo”

“Nompo aku opo onone, tak sayang selawase”

“Soyo duwur derajatmu soyo loro nek kowe tibo”

“Bola-bali aku kalah nanging aku durung nyerah”

“Kuto semarang kuto temanggung, wis siap nyawang malah ora ditampung”

“Aku mek iso moco buku, durung iso moco atimu”

“Elingo, kiamat ora ngenteni kowe tobat”

“Ojo ninggalke seng tulus kanggo seng luweh mulus”

“Mbiyen loro mergo tibo saiki loro mergo tresno”

“Aku wedi nek katresnanmu medotake kekancan”

“Uripmu koyo wit gedhang duwe jantung tapi ora duwe ati”

“Mbiyen awakmu sing dadi alasan dolanan udan, nanging saiki malah kabur kelangan”

“Seng bergincu bakal kalah karo seng berilmu”

“Aku mung biso sabar ngenteni kos sadar, mergo roso tresnoku ora bakal pudar”

“Nek dadi mantan ojo gawe kelingan, senajan sliramu tetep dadi kenangan”

“Ojo seneng seng seksi, mergo seng seksi durung tentu iseh suci”

“Malam minggu kelabu, seng dadi daksi bisu sliramu ninggalno aku”

“Mending alon-alon tapi seng penting move-on”

“Seng ngroso kuat ojo ngaku hebat, nek durung sempet tobat”

“Ojo sampek nyio-nyio seng wes ono, mergo biso wae koe ditinggalno”

“Jare gawe loro tapi kok wegah ditinggal lunga”

“Tiwas kegowo ngimpi, jebule amung ngapusi”

“Mungkin aku kalah bondo, tapi aku biso dungo supoyo urip biso mulyo”

“Sing terang marai tenang, sing gelap marai khilaf”

“Idaman kui seng pinter ngaji, ora kok malah pinter ngalarani”

Kata kata Bijak Bahasa Jawa

Sing di jalan ati-ati, sing neng ati kapan jalan-jalan

Kacang iku gurih, tapi nek dikacangin iku perih

Madumangsa rupa ireng, seng rumangsa mesti meneng

Cowo iku ibarat soda, begitu ketemu susu langsung gembira

Gayane rai tatak, padahal atine kemrapak

Lek dikongkon mileh despacito mending milih dipastikno

Urip ora segampang kata kata “akan indah pada waktunya” nek ora di imbangi karo usaha

Andai pacar iso didownload, mungkin aku saiki was gak jomblo

Kiri kopling kanan gas, mantan gak penting gausah dibahas

“Koe teko gowo tresno tapi plis koe lungo ojo ninggal loro”

“Awakmu iku iso isone mek mbaperi tok, kapan awakmu iso macari?”

“Iku kerudung opo jalur puncak, kok dibuka tutup”

“Cintaku tergalang brengose bapakmu”

“Bingung karo kopi susu, sing kopi ngajak melek sing susu ngajak turu”

“Pantesan gak lemu-lemu, wong sing tak pangan harapan palsu”

“Kon apik, kon perhatian kon romantis, tapi sayang kon ngono nang kabeh arek wedok”

“Nandur pari jebule suket teki, kadung tak cedeki malah konco seng macari”

“Lepet bungkus e gosong, lek gak cepet selak dipek uwong blok”

“”Gambang suling iku lagu jowo, lek awakmu onok seng nyanding aku iso opo”

“Biyen jamane ngenteni layangan pedot, saiki jamane ngenteni ujub’e wong pedot”

“Mosok starla tok sing di kei surat cinta, lah aku iki kapan?”

“Janjimu iku koyo balon warna warni tapi gak ono isine, alias omong tok”

“Omonganmu koyo kopi, manis ndek awal pait ndek akhir”

“Aku ngunu opo, mung seumpomo butiran rinso seng sekali kucek langsung ilang”

“Hidup kurang asik kali gak ada orang sirik”

“Cukup dadi wong sederhana mergo neng dunyo kui mung sementara”

“Ora perlu dadi wong tenar sing penting urip lancar, ora usah seneng sing vulgar”

“Nek pancen tresno kui kudu di jogo, ora malah keno gudo karo wong liyo”

Kata kata Tresno Bahasa Jawa

“De’e iso ngguyu pas karo koe kui ono dua kemungkinan, sepisan de’e bahagia karo koe kepindo de’e nganggep koe lucu”

“Lagi usun wes cedak, digawe sayang dan nyaman sering dolan bareng dike’i perhatian, tapi ora ono kepastian”

“Wong urip iku sawang sinawang tapi yo ojo nyawang duwur ae, mulane uripmu serba kurang. Coba nyawango seng ngisor ben iso bersyukur”

“Ojo nelongso mblo, nek onok wong ayu boncengan karo wong elek segitu sebalik’r, mungkin iku wes jodohe”

“Pengen tiru-tiru urepku to? Jajalen sedino wae, lak bejat uripmu”

“Mantan karo gebetan iku bedo tipis, podo –podo susah Move-on”

“Ojo gampang percoyo yen pacarmu ngomong iku konco, munkin seng de’e maksud konco mesra”

“Obat pait ae marakke mari, mosok koe sing manis marakke loro”

“Wes kadung ngomong sayang jebule wes nduwe gandengan, wes kadung tak sawang malah ninggal kenangan”

“Rasah sok romantis, nek akhire mung tragis. Mending seng humoris tapi akhire manis”

“Nek janji ojo manis-manis dek, mesakke cangkemmu ndak dirubung semut”

“Mergo angger ati wes mileh, opo ae bakal diperjuangke”

“Mejikom ae nek lagi ngliwet selalu terhubung karo listrik, mosok koe sing lagi pacaran lost connecting karo de’e”

“Berakit-rakit kehulu berenang-renang ketepian,mantan wes neng penghulu aku iseh kesepian”

“Sakirane perduline ora diregani yo wes tinggal ngaleh ae, wong mencintai gak kudu memiliki, piye-piye yon dang cari pengganti”

“AKu ngadoh seko awakmu kui mergo aku reti eneng sing leuh pantes karo koe, ketimbang aku”

“Opo aku harus dadi koyo koco ben koe isok ngoco disek, nek arep ngomongi uwong”

“Seng jenengen cah wedok pingine di ngerteni terus tapi ratau ngerteni cah lanang”

“Ternyata pancen temen, lek bahagia kui sederhana, buktine mantan jungkel nengngarep omah iku nggarai ngguyu ngakak gak mari-mari”

“Ademe bengi iki iseh kalah adem karo sikapmu neng awakku”

“Aku ngono mergo iso nresnani, nanging ora mekso nggo ditresnani”

“Gausah acting sok bahagia, koe udu pemeran drama”

Kata kata Jawa

“Nek lunga ku iso gae koe bahagia, aku tak lunga, sing penting koe bahagian. Aku rasah mbok pikir, kudune wes reti rasane dadi aku pie”

“Sak ora-orane aku wes tau ngrasakne piye rasane diprioritaskan, walaupun endingen tetep wae ditinggal”

“Bunglon berubah warna mergo ape melingdungi diri, nek koe berubah mergo apa pergi”

“Masio raiso duweni awakmu nangeng taseh biso ngrasakne esemmu”

“De’e senengane bales chat sui, berarti de’e lagi chat ambi seng luweh asik seko koe, hahaha cie cie sing ora asik”

“Berjuang kui ora mesti maju, buktine Tarik tambang kae mundur yo isoh menang”

“Justru aku luweh bahagia mergo dewe, ketimbang karo koe, mbok gawe laro ati terus”

“Atose watu akikku iseh luwih atos atimu”

“Aku rabutuh maps utowo gps, nek karo koe aku wes yakin kudu neng endi”

“Jare sopo micin garai koe goblok, seng nggarai goblok yo koe kui ora tau sinau”

“Suatu saat koe bakal menyadari betapa spesialnya seseorang, saat kehilangan de’e”

“Sak iki emang ceritane jek libur sekolah, tapi raenek ceritane nggo libur menyayangi”

“Ngopo lebih akeh like daripada comment? Mergo akeh sing seneng tapi rawani ngomong”

“Dadi cah lanang ojo koyo krupuk, teles sitik lemes”

“Ciee sing dibaperi tok tapi gak dikei kepastian”

“Mator suwun pernah hadir ning njero uripku, masio akhire aku sadar koe mek sekedar singgah”

“Tunggunen kelak koe bakal ngerasakne penyesalan sing bakal njelaske arti sebuah keikhlasan”

“Ono siji seng pualeng ora tak seneng neng uripku saiki, yo kui gagal move on seko awakmu”

“Harapan kui koyo panjat tebing, semakin duwur harapan maka semakin angel usaha sing diperlukke”

“Bien pernah ono roso neng njero dodo sak urunge koe gae atiku cidro”

“Roso loro ngajari aku untuk luwih kuat, luweh ati-ati, lueh dewasa lan luweh apik”

“Aku ora duwe mobil nggo ngajak koe jalan-jalan, tapi aku nduwe pundak sing iso mbok gawe sandaran lan gendong pas koe lagi kesel”

Kata kata Romantis Bahasa Jawa

“Enek wayahe aku kesel lan sadar, angger aku wes ora mbok butuhne maneh”

“Sak umpamane koe iso ngrasakke kepriye rasane dadi awakku pasti koe ora bakal ngerti opo rasane, sakit lan kecewa”

“Masio aku sing nggudo, aku tetep setio ngganti tutupe moto lan entekke usio”

“Ujian hidup ae durung selesai wes tambah meneh teko ujian sekolah”

“Aku moh ngipi keduwuren mergo nek tibo mesti loro, contone ngipi memilikimu tapi koe ora enek roso karo aku”

“Iso ae aku ngelalikne koe tapi kenangan e kui seng susah dilalekne”

“Aku wes berusaha dadi sing terbaik kanggo awakmu, tapi nek awakmu gak gelem ngerti karo perasaanku aku iso ngopo”

“Koe lungo nggowo kenangan, koe teko maneh nggowo undangan pernikahan”

“Koe kuwi koyo bintang, sing indah didelok tapi susah untuk digapai”

“Sugeng enjing mblo, ndang sarapan ben ketok bahagia”

“Nyawang ae yo gampang, seng susah kui nyanding e, butuh perjuangan”

“Padahal de’e mek konco, tapi angger de’e cedak karo wong liyo. Rasane cemburu”

“Eneng wayahe seng jomblo due pasangan, seng pacaran pegat karo pasanganne”

“Aku ra njaluk luweh, aku nggur njalok ojo lungo nek ati”

“Mergo seng gaene ngekek’i coklat bakal kalah karo seng ngewehi seperangkat alat sholat karo nyanyi lagu akad”

“Aku berjuang demi koe, tapi koe berjuang demi wong liyo, Ibarat aku golek kemerdekaan tapi koe malah pindah kewarganegaraan”

“Jenenge ae yo pasangan, nek ora pas yo dadi angan”

“Pacaran kui rausah diumbar-umbar, sing penting undangan teko-teko kesebar”

“Ono siji kata seng arep tak ucapne nggo koe, aku tresno koe”

“Wes ngarep-ngarep ntok undangan seko pak jokowi, eh iki malah seng teko undangan teko mantan”

“Aku nggur sempet mencintaimu tok, tapi ra sempet memikirkanmu”

“Nyesek kui pas ndelok harapan seng gak sesuai karo kenyataaan”

Kata kata Cinta Bahasa Jawa

“Sing mbiyen perhatian lan ngomong sayang tapi nyatane malah ninggalno kenangan, piye kabare?”

“Mergo noleh mburi iku gawe ndadekno pelajaran, uduk gawe balikan karo mantan”

“Ora golek yang Wah, opo mahen sing mewah-mewahan. Cukup sing iso nggawe aku bahagia wes Alhamdulillah”

“Luwe? Mangan. Ngelak? Mgombe. Kesel? Bosen? Ngomong. Ojo moro –moro ngilang opo maneh pas lagi sayang-sayange”

“Siklus cintamu, isuk mangan tempe bengi ngombe sus, biyen nglarani de’e saiki nglarani aku”

“Dolan nang paris nyasar nang Portugal, janjimu tok sing manis jebule mbok tinggal”

“Tuku sawi keliru merico, cedak wes suwe eh mung dianggep konco”

“Yen ono tanwin ketemu ba’ dadi iqlab, yen ono aku ketemu awakmu insyaallah dadi ijab”

“Ciye sing jare sayang, tapi mung ngekek’i harapan ora ono kepastian”

“Becik ketitik ala ketara, neng ngarep apik neng mburi nikung konco”

“Opo aku kudu dai Via Vallent? Ben iso diceluk sayang”

“Mending lemu pencinta kuliner, daripada kuru pencinta pacare uwong”

“Piye rasane kopimu bengi iku? Pahit koyo perpisahan opo legi koyo kenangan”

“Awakmu berubah, dan aku kangen awakmu sing mbiyen”

“Nek awakmu mek main-main mending orang usah ngekek’i harapan mulai awal”

“Saiki wes ora jama putus mergo bosen, saiki kui jamane hubungan langgeng lan ora tukar-tukaran”

“De’e ora sempurna tapi istimewa, wong lanang sak wis’e bapakku sing biasane tak critakno nang konco-koncoku”

“Opo kudu dadi pertamina? Ben kene iso mulai teko 0”

“Opo aku kudu dadi kecap bango? Ben awakmu percoyo nek rasa tak pernah bohong”

“Ojo kakean drama, yo gak usah bermuka dua. Sadaro iki urip ndek dunia nyata uduk koyok drama korea”

“Mergo arek wedk iku mung iso ngenteni, ngenteni dichat, ngenteni dikabari lan ngenteni kapan sing lanang peka”

“Aku ancen ora nge-chat awakmu, tapi aku biasane ndelok kapan terakhir awakmu online loh, peka’o”

“Sepurane aku wes kesel berjuang ijen, dadi ojo kaget nek perasaanku nang awakmu saiki wes bedo”

“Saling perhatian, saling tukan kabar, saling sayang tapi luwih milih kekancan”

Kata kata Galau Bahasa Jawa

“Percuma nang kene ngenteni chatmu, tibakne chatku mbok bisu”

“Sayang awakmu kudu lara ati sek to?”

“Opo susah e ngekek’i kabar? Aku penting ora sih gawe awakmu”

“Ora mbok wehi kepastian ora popo, tapi ojo salahno nek aku di jupuk wong liyo”

“Ojo kuatir aku wes siap ganteni abahmu, njogo awakmu lahir lan batinmu”

“Sugeng dalu gadis pujaanku, cepet peka yo, ojo kesuwen mengko aku dijupuk wong liyo”

“Sepurane aku uduk hansaplast. Dibutuhno pas luka, terus pas waras lukamu langsung dibuwak”

“Sugeng enjing aku kangen awakmu, dadi kapan kene iso ketemu”

“Nek tenanan sayang masio akeh rintangan mesti tetep bakal merjuangno lan mertahanno, nek tenan sayang loh”

“Intine nek ora serius ojo ngekek’i harapan. Ati iku ibarat piring sekali mbok pecahni ora iso utuh meneh”

“Jenengen ae sayang, yo wajar nek nyocot nang awakmu, engko nek aku wes ora ngereken jare sulapan”

“Perkoro ati njalukku mung siji, tolong ojo lunga sak enakmu dewe nek aku wes nganggep awakmu iku berarti”

“Hubungan iku ora kudu mewah, sing penting akhire iso sakinah, mawadah, warahmah”

“Es krim masio adem tapi sek enak di pangan, lha nek sifatmu sing adem kok yo rasane menyakitkan”

“Aku ngono opo? Mung ijo-ijone bakso, nek arep ndek pinggirmu terus mbok buwak”

“Seenggak’e masio awakmu ora cinta aku tulung regain perjuanganku”

“Nek awakmu nduwe pacar sing nyempetno mbales chatmu pas lagi main mobile legends, pertahanno”

“Intine aku sayang awakmu, masio akeh sing nyedek’i aku, nek aku nyaman karo awakmu mereka iso opo?”

“Cintaku nang awakmu iku koyok kamera, focus nang awakmu tok liyane mah ngeblur”

“Aku ora kepingin sing sempurna kanggo uripku, aku mung butuh sing ikhlasnerimo lan ngelengkapi kekuranganku”

“Awakmu pancen uduk sing pertama, tapi ndek setiap sujudku aku berdoa mugo awakmu dadi sing terakhir gawe aku”

“Masio saiki aku karo awakmu ora iso bareng, sing penting kopiku karo kopimu tau sak mejo bareng”

Kata kata Bahasa Jawa Gokil

“Mangan kupat dicampur lontong, cintaku berat karo bojone uwong”

“Sakeng suwe nge-jomblo oleh sms teko operator langsung dibalesi, dapat nomor aku dari siapa”

“Aku lemu koe gak setiap gak opo-opo, soale nek aku sing kuru tur langsing aku sing gak setia karo koe”

“Entok koe aku janji ora bakal nakal maneh, kecualin nakalin koe”

“Udane awet cah, koyo awakmu nek nyocot gak leren-leren”

“Kalau cintamu gak dibales cobo kirimen ulang, sopo ngerti sing maui kepending ning nduwur pring”

“Terlalu sibuk nguber rondo nganti ra sadar bojone dewe ditikung tonggo”

“Apa kabar tukang paido, sudah maidokah kalian hari ini?”

“Nek onok sing goleki aku omongi aku ono njero toples, lagi curhat karo rengginang”

“gausah tekok kapan aku nikah, engko pas tak wehi undangan nikah koe mesti bingung meh teko karo sopo”

“Bahagia iku pas gae awakmu guyu ngakak-ngakak nganti pilek, bajur umbelmu meler-meler nganti kelet”

“Udane deres, awake lemes, klmabine teles, duite ludes”

“Ldr-an marai sedih lan kangen abot nek pas lagi sinyal lemod opo maneh pas lagi video call-an, menyambungkan 15 menit dan pada akhirnya terputus”

“Tak turu sek nek kangen nyusulo neng kamarku, ra tak kunci lawange”

Gambar Kata kata Bahasa Jawa

kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com
kata kata bahasa jawa lucu
Kata kata bahasa jawa-Instagram.com

Satu pemikiran pada “Kata kata Bahasa Jawa Cinta, Romantis & Lucu | Lengkap Dengan Gambar

Tinggalkan komentar